Investerarbrev december 2020

Möt en av SpectraCures grundare, professor Katarina Svanberg som tillsammans med sin make Sune Svanberg, tidigt förstod att de var något riktigt spännande på spåret när de påbörjade sin forskning.

Marcelo Soto Thompson och Rasmus Grönlund arbetar i SpectraCures tekniska team och de drar paralleller mellan arbetet på SpectraCure och sporten – ”att behandla patienter då har vi matchdag”. De sammanställer dokumentationen inför CE-märkningen av det nya systemet. På frågan vilka kommande milstolpar de ser framför sig nämner de leveranserna av SpectraCures behandlingsystem till samarbetspartnerna i den kliniska studien och när myndigheterna godkänt dokumentationspaketet som Rasmus varit väldigt involverad i.

Möt även Mirjam Johansson och Elin Lindh som arbetar med HR och administration respektive ekonomi.

God Jul & Gott Nytt År

Masoud Khayyami
VD SpectraCure

mk@spectracure.com

 

Aktien handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market under namnet SPEC och Certified Advisor är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

SpectraCure bildades 2003 som ett start-up-bolag från Lunds universitet och Lunds tekniska högskola. Bolaget är fokuserat på cancerbehandling med medicintekniska system med laserljuskällor som kopplas till cancertumören med införda optiska fibrer, i kombination med ett fotoreaktivt läkemedel. Metoden benämns interstitiell fotodynamisk tumörbehandling, förkortat PDT efter engelskans photodynamic therapy. Denna behandlingsmetod är lämplig för invärtes solida tumörer av olika slag, t ex i prostata och bukspottkörtel, men även andra typer som cancer i huvud- och halsområdet.www.spectracure.com