Statusrapport inför fas 2-studie

SpectraCure har genomfört en klinisk fas 1-studie för behandling av patienter med återfall av prostatacancer med bolagets teknik för fotodynamisk tumörbehandling (PDT). Som tidigare meddelats har bolaget i slutet av 2018 gått in i slutfasen av planeringen för en efterföljande fas 2-studie. Under början av 2019 har SpectraCure förnyat vissa avtal och planerat fortsättningsstudien tillsammans med partnersjukhusen, Princess Margaret Cancer Centre i Toronto, University College London Hospital i London, och University of Pennsylvania Hospital i Philadelphia.

Den 17 mars hölls ett gemensamt möte med de ansvariga läkarna i studien för att gå igenom resultaten från fas 1-studien och slutföra planeringen av det fortsatta kliniska programmet. Screening och rekrytering av patienter som ska ingå i studien har redan påbörjats och patientbehandlingar kommer att genomföras i början av april.

”Nu ser vi fram emot att påbörja fas 2-studien tillsammans med våra kliniska samarbetspartners” kommenterar Masoud Khayyami, VD.

Syftet med fas 2-studien är att visa att metoden är säker att använda, och att den har klinisk effekt, med ett större statistiskt underlag än i fas 1-studien.

This website uses cookies

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.