SpectraCure förstärker sin organisation med R&D-specialist

SpectraCure har rekryterat Marcelo Soto Thompson till en tjänst som R&D-specialist. Marcelo är civilingenjör i teknisk fysik och har doktorerat i fysik vid avdelningen för atomfysik vid Lunds universitet, där SpectraCure grundades. Marcelo har i sin tidigare forskning varit delaktig i att utveckla den teknik som ligger till grund för SpectraCure. Rekryteringen stärker bolagets R&D-avdelning inför de kliniska studier för behandling av prostatacancer som påbörjats, och innebär en viktig roll för framtida kommersialisering av bolagets medicintekniska system.

Marcelo Soto Thompson kommer närmast från en tjänst som utvecklare vid Flatfrog AB, och har tidigare arbetat med utveckling av medicintekniska system vid STI Medical Systems i USA.

– Marcelo har en perfekt bakgrund och kommer att bli en stor tillgång för vårt R&D-team, kommenterar SpectraCures VD Masoud Khayyami.

– Rekryteringen förstärker företagets forskning och utveckling i ett läge där vi både kommer att samla in resultat från de kliniska studierna på prostatacancer, och titta på vidareutveckling och industrialisering av vårt medicintekniska system, P18-systemet med IDOSE. Vi hälsar Marcelo varmt välkommen och ser fram emot att samarbeta i utvecklingen och kommersialiseringen av tekniken.

För ytterligare information se SpectraCures hemsida eller kontakta

Masoud Khayyami, VD SpectraCure AB,

Masoud Khayyami,

VD SpectraCure AB (publ)

Telefon: 0708 15 21 90

E-post: mk@spectracure.com

Hemsida: www.spectracure.se