SpectraCure ansöker om nytt patent

SpectraCure har ansökt om ett nytt patent till europeiska patentverket som täcker en ny teknik för att förbättra företagets IDOSE-teknik. IDOSE-tekniken är hjärtat av företagets metod för behandling av prostatacancer med fotodynamisk tumörbehandling (PDT). Tekniken innebär i korthet att prostatavävnaden övervakas under behandlingen med en serie olika mätningar för att säkerställa att rätt dos ges, så att tumören slås ut men frisk kringliggande vävnad inte skadas.

”Precisionen i IDOSE är redan nu väldigt bra,” förklarar SpectraCures tekniska chef Johannes Swartling. ”Vi arbetar dock hela tiden med att utveckla förbättringar som leder till ännu bättre precision, särskilt i situationer som kan uppkomma vid behandlingen som är svåra att förutsäga. En sådan är ifall det uppstår blödningar i vävnaden som påverkar hur laserljuset från vår utrustning leds ut i vävnaderna. Den nya tekniken som vi nu söker patentskydd för kan upptäcka och kompensera för sådana blödningar på ett bättre sätt än tidigare.”

Ingen ny hårdvara behöver införas i SpectraCures utrustning för att använda den nya tekniken, utan förbättringen kan göras i den befintliga utrustningen och med en uppgradering av mjukvaran.

Patentansökan har först skickats in till europeiska patentverket, och kommer efter granskning där att gå över till så kallad PCT-fas, vilket är ett sätt att samordna patentgranskningar för världens alla länder.

This website uses cookies

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.